Nieuws/Tech

Review: Lego Marvel’s Avengers

Door door Toke Beerens

1 / 4

De eerste Lego-game (Lego Star Wars) verscheen in 2005 en hoewel er in de tussentijd wel wat veranderd is, komen steeds dezelfde elementen terug in de franchise: het zijn Lego-versies van populaire films, de games zitten vol humor en het bevat de mogelijkheid om samen met z’n tweeën te spelen op de bank.

1 / 4

Deze drie kenmerken vind je ook terug in de nieuwste titel van Warner Bros en ontwikkelaar TT Games: Lego Marvel’s Avengers. De focus van deze game ligt voornamelijk op The Avengers en Avengers: Age of Ultron, maar er zitten ook scènes in uit andere Marvel-films zoals Iron Man 3, Thor: The Dark World en Captain America: The Winter Soldier.

Het switchen tussen de verschillende scènes uit de films gaat nogal van de hak op de tak. Daardoor heb je steeds weer dat je even moet kijken wie je ditmaal aanstuurt en wat de bedoeling is van het nieuwe level. Heel vloeiend speel je daardoor niet. De scènes zijn in ieder geval wel een feest van herkenning voor de fans. Het brengt ook met zich mee dat je eigenlijk wel de films gezien moet hebben om echt van de game te kunnen genieten.

Meer dan genoeg Lego-poppetjes

In Lego Marvel’s Avengers kun je aan de slag met bekende en minder bekende superhelden, maar ook Shield-agenten als Nick Fury, Phil Coulson en Maria Hill maken hun opwachting. Het zorgt voor variatie in de game. Het ene moment kun je dankzij Thor vliegen en het andere moment sta je als Coulson weer met beide benen op de grond en ben je afhankelijk van zijn pistolen.

Mochten de personages uit de game nog niet genoeg zijn, dan is er nog de speciale seizoenspas. Voor €9,99 krijg je toegang tot nog eens 40 Lego-poppetjes (waaronder Black Panther, Doctor Strange en Captain Marvel) en vijf levels gebaseerd op de televisieserie Marvel’s Agents of Shield.

Weinig vernieuwend, wel heel leuk

Heel vernieuwend kun je Lego Marvel’s Avengers niet noemen, maar de ontwikkelaars hebben wel duidelijk meer tijd besteed aan het goed afronden van de titel. In tegenstelling tot Lego Jurassic World ben ik dit keer niet tegen hinderlijke foutjes of bugs aangelopen. Ook qua humor zit de game weer helemaal goed. Zo zorgt Coulson met zijn klungelige gedrag regelmatig voor een brede glimlach. Marvel-fans zullen zich prima vermaken met Lego Marvel’s Avengers.

Lego Marvel’s Avengers is getest op de PlayStation 4, maar is ook verkrijgbaar voor de PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Wii U en 3DS, PS Vita en pc.

Lees meer over