Nieuws/Tech

Hidden Folks is iPad game van het jaar

Hidden Folks

Hidden Folks

Hidden Folks van de Nederlandse ontwikkelaar Adriaan de Jongh is door Apple verkozen tot iPad game van het jaar. Voor de iPhone en Mac vallen de spellen Splitter Critter en The Witness in de prijzen. Verder krijgen Calm (iPhone), Affinity Photo (iPad) en Aurora HDR 2018 (Mac) het predicaat beste app van het jaar.

Hidden Folks

Hidden Folks

Maar deze games en apps zijn gekozen door Apple tot de beste van 2017. Wanneer je kijkt naar het aantal downloads, ziet het lijstje er anders uit. Voor de iPhone maken veel mensen gebruik van de betaalde app Baby Monitor 3G en het gratis WhatsApp Messenger.

RollerCoaster Tycoon Classic (betaald) en Super Mario Run (gratis) zijn de meest gedownloade games op de iPhone. Voor de iPad zijn Procreate (betaald) en Ziggo GO (gratis) de populairste apps en bij de spellen Minecraft (betaald) en Super Mario Run (gratis).

Muziek, films en ebooks

Ed Sheeran blijkt een grote hit in Apple Music en iTunes. Zijn album ‘÷’ bleek afgelopen jaar het populairst evenals het nummer ‘Shape of You’. Moana is verder de bestverkochte film van 2017 en bij de televisieseries scoort het zevende seizoen van Game of Thrones hoog. The Girlfriend en Lion: A Long Way Home zijn de bestverkochte fictie en non-fictie ebooks.