1492005
Tech

Column: Vertier op de bank

PlayLink voor tech pagina VRIJ 30-12

PlayLink voor tech pagina VRIJ 30-12

Soms wil je even iets anders doen als je vrienden of familie over de vloer hebt. De PlayStation 4 biedt een oplossing met PlayLink. Maar wees gerust: je hoeft niet te kunnen gamen.

PlayLink voor tech pagina VRIJ 30-12

PlayLink voor tech pagina VRIJ 30-12

Het klinkt misschien raar om met oud en nieuw een PlayStation 4 aan te zetten, maar er is een nieuwe manier van gamen waarbij jong en oud kan meedoen. Onder de naam PlayLink brengt Sony een aantal spellen uit zonder gedoe met ingewikkelde controllers. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone of tablet en de gratis app van het desbetreffende spel. Helaas is er niet één app voor alle PlayLink-spellen.

Knowledge is power is een quizgame waarbij je zo snel mogelijk vragen moet beantwoorden. Gemakkelijk wordt het je echter niet gemaakt, want andere spelers kunnen obstakels op je loslaten.

Niet onder de PlayLink-naam, maar wel volgens hetzelfde principe is It’s quiz time met maar liefst 25.000 vragen in tal van categorieën.

Wie durft, kan ’s avonds de sterren van de hemel zingen met karaokegame Singstar celebration. Tot acht mensen kunnen meezingen met nummers van Abba, One Direction of Kings of Leon, waarbij je de smartphone als microfoon gebruikt. Zet vooral de muziek op de televisie wat harder als de zangkwaliteiten van de gasten met de consumptie van de nodige alcohol achteruitgaan...

Heel anders zijn misdaadthriller Hidden agenda en Planet of the apes: Last frontier. Hierbij bepaal je gezamenlijk welke kant het verhaal opgaat en merk je de gevolgen van die beslissingen. Hoewel spannend is het wellicht niet erg vrolijk voor oudejaarsavond.