Nieuws/Tech

Chinese techgigant jaagt op oneerlijke gamers

ANP

HONGKONG - Tencent maakt jacht op valsspelers in het populaire computerspel PlayerUnknown’s Battleground. De Chinese technologiereus geeft het schiet- en moordspel binnenkort uit in de Volksrepubliek, maar ziet met lede ogen aan dat veel spelers dankzij speciale software onoverwinnelijk zijn. Dat schrikt nieuwe gamers af en kost Tencent uiteindelijk geld.

ANP

Dat list en bedrog welig tieren binnen het spel, blijkt uit de 1,5 miljoen accounts die zijn geblokkeerd wegens valsspelen. Tencent zet binnenkort een gekuiste versie van het Koreaanse spel en twee mobiele varianten op de Chinese markt. Aan de vooravond van die lancering schakelde het bedrijf de autoriteiten in om clandestiene verkopers van ’cheatsoftware’ aan te pakken.

Tips van het bedrijf hebben geleid tot de arrestatie van 120 verdachten, meldt persbureau Bloomberg. Zij zouden technologische foefjes hebben bedacht die gamers een oneerlijke voorsprong geven op de concurrentie, zoals nooit missende sluipschutters, onzichtbaarheid of de mogelijkheid door muren te kijken.

Leven en dood

In PlayerUnknown’s Battleground gaan spelers online een gevecht op leven en dood aan met tientallen anderen. Dat concept slaat aan, want het spel ging sinds zijn lancering in december al meer dan 27 miljoen over de digitale toonbank.

De game is officieel nog niet te koop in China, omdat het te gewelddadig is en niet overeenkomt met de socialistische waarden van het land. Via digitale omweggetjes hebben Chinese gamefanaten het spel toch al in handen gekregen.

Lees meer over