Nieuws/Tech

’LG stopt ontwikkeling nieuwe smartphone G7’

EPA

SEOUL - De Zuid-Koreaanse elektronicagigant LG stopt de ontwikkeling van zijn nieuwste vlaggenschip, de smartphone G7. Dat meldt de Zuid-Koreanse zakenkrant Korea Herald maandag. Het was de bedoeling dat de smartphone in februari zou worden gepresenteerd en in maart op de markt zou komen.

EPA

De topman van LG zou opdracht hebben gegeven om helemaal opnieuw te beginnen aan de ontwikkeling van het toestel, van voren af aan. Een bron binnen het bedrijf zegt tegen de Korea Herald zegt dat het bedrijf geen enkele feature had om de aandacht van het publiek te trekken. Mogelijk wordt de lancering uitgesteld tot april.

Het vermoedelijke uitstel komt niet helemaal onverwacht. Topman Jo Seong-jin had vorige week al gezegd: ''We zullen nieuwe smartphones onthullen wanneer dat nodig is. Maar we gaan niet lanceren alleen omdat concurrenten dat doen.''

Geen winst op mobiele telefoons

LG verdient veel geld met zijn slimme huishoudelijke apparaten, maar maakt geen winst met zijn mobiele telefoons. Die tak lijdt al een paar jaar achter elkaar verlies. Mogelijk gaat LG zich nu concentreren op andere activiteiten. Het kan ook zijn dat de smartphones onder een andere naam op de markt gebracht gaan worden.

LG presenteert zijn G-toestellen standaard op het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari wordt gehouden. Vorig jaar werd de G6 daar gelanceerd. Daarom was de verwachting dat de G7 daar ook zou worden onthuld.

Lees meer over