Nieuws/Tech

Apple Pay van start in Italië

ROME - Italianen hebben er sinds woensdag een nieuwe betaalmethode bij. Apple heeft zijn betaaldienst Apple Pay gelanceerd in het Zuid-Europese land.

De move van Apple komt niet helemaal onverwacht. Geruchten over een ophanden zijnde lancering van Apple Pay in Italië deden al een poosje de ronde. Italianen kunnen contactloos betalen met hun iPhone of Apple Watch als ze hun apparaten koppelen aan betaalpassen van Boon, Carrefour en UniCredit. Apple belooft later dit jaar meer banken te zullen ondersteunen.

Voorwaarde is wel dat de passen zijn gebaseerd op de systemen van VISA en MasterCard. Juist om die reden verloopt de uitrol van Apple Pay binnen Europa langzaam. In de meeste Europese landen zijn betaalpassen gebaseerd op een ander systeem, veelal Maestro. Betalen kan in Italië bij onder meer Autogrill, H&M en Limoni.

Apple Pay is nu in vijf landen binnen de Europese Unie te gebruiken. Behalve in Italië werkt de dienst in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland en Spanje. Een lancering in Nederland lijkt voorlopig nog niet aan de orde, België lijkt wel binnenkort aan de beurt te zijn.