Nieuws/Tech

Dinsdag onverwachte keynote in Chicago

Apple richt pijlen op leraren en leerlingen

Amsterdam - Alle ogen zijn deze week op Apple gericht. Vorige week stuurde het technologiebedrijf uit Cupertino onverwacht een uitnodiging met uitdagende titel ‘Let’s take a field trip’. Creatieve nieuwe ideeën voor leraren en leerlingen zijn het thema van de keynote.

Het vorige educatieve evenement van Apple vond in 2012 in New York plaats. Op dinsdag 27 maart zal de complete wereldpers zich verzamelen op de prestigieuze Lane Tech College Prep school in Chicago.

Gewoontegetrouw rond een ‘Apple event’ is de geruchtenstroom op volle gang gekomen. Iedereen vraagt zich af wat er staat te gebeuren, wat voor nieuwe productaankondigingen er zullen zijn en wat voor ander nieuws Tim Cook en de zijnen te melden hebben. Maar tot dinsdag blijft dat gissen.

De verwachting is dat Apple het framework Classkit voor ontwikkelaars zal introduceren. Classkit kan gebruikt worden binnen educatieve apps. In 2012 focuste Apple alleen op software (ebooks van grote uitgevers en de IBooks Author app), deze keer worden er aankondigingen verwacht van lager geprijsde hardware die gebruikt kan worden in het leslokaal. Denk hierbij aan de Ipad en de onder leerlingen populaire macbook Air.

Het is nog niet bekend of de ‘Field Trip’ live gestreamd zal worden. Het event start om 10:00 uur lokale tijd (17:00 NL-tijd). De Telegraaf is aanwezig in Chicago en doet verslag van het evenement.