Nieuws/Tech

Spelenderwijs leren in Kidsaroo World

1 / 2

Kidsaroo World laat kinderen vanaf 2 jaar zelfstandig navigeren door de app, waar ze kennis maken met Kathy en de kleine Jimmy Kangaroo. De app, die in Nederland en België gratis te downloaden is, staat nu al in de top 3 van onder andere de kids categorie onder de 5 jaar.

1 / 2

Kidsaroo World selecteert haar content grondig en is altijd op zoek naar een educatieve angel, zowel in de spelletjes als in de video’s zit vaak een educatieve boodschap voor het kind. "Wij vinden het belangrijk om de ontwikkeling van het kind op een positieve manier te stimuleren", aldus business manager Melanie van Hagen.

De app is een veilige plek, advertentievrij en er worden geen in-app aankopen gevraagd aan de gebruiker. "Uit marktonderzoek bleek dat ouders op zoek waren naar een veilige omgeving waarbinnen hun kinderen toegang hebben tot leuke content. Youtube voelt bijvoorbeeld voor veel ouders niet veilig meer aangezien kinderen regelmatig geconfronteerd worden met content die niet geschikt is voor hun leeftijd. Daarnaast hebben veel ouders een grote hekel aan alle (ongepaste) reclame die wordt afgevuurd op kinderen in diverse apps. Wij zagen met het merk Kidsaroo World kans om hierop in te spelen.”

Binnen het platform van Kidsaroo World heeft iedere ouder toegang tot een speciaal dashboard. Als ouder/opvoeder bepaal jij namelijk welke content je kind te zien krijgt op het platform, je geeft een kind bijvoorbeeld wel toegang tot spelletjes en knutselopdrachten maar niet tot video's. Daarnaast kun je als ouder inzien welke content je kind onlangs bekeken heeft.