Nieuws/Tech

Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen

Door Toke Beerens

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Nintendo

De Nintendo Switch-console doet het beter dan gedacht, maar het aantal games valt wat tegen. Gelukkig kan Nintendo altijd vertrouwen op loodgieter Mario.

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Nintendo

Binnenkort verschijnen er twee nieuwe games rond gameheld Mario voor de Nintendo Switch: Mario + Rabbids Kingdom Battle (29 augustus) en Super Mario Odyssey (27 oktober). Vooral laatstgenoemde titel zal veel gamers overhalen om alsnog de console te kopen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle, een samenwerking met gamesuitgever Ubisoft, wist me tijdens een Nintendo-evenement het meest te verbazen. Niet alleen is het leuk om te zien hoe Mario’s wereld in botsing komt met de doldwaze konijnen, maar er blijkt een spannende strategische game achter te schuilen. Waarbij je net als op een schaakbord wijselijk jouw pionnen (Mario en zijn vrienden) moet neerzetten om de Rabbids weer in het gareel te krijgen.

Een Mario-game lijkt niet compleet zonder ontvoering van prinses Peach. In Super Mario Odyssey is aartsvijand Bowser vast van plan om eindelijk met haar te trouwen. Om dit te voorkomen, reist Mario naar kleurrijke locaties om geheimen te ontrafelen en manen te verzamelen. Daarbij geholpen door de magische pet Cappy die bezit van mensen, vijanden en voorwerpen kan nemen en ze vervolgens aanstuurt. Zo kan Mario zich als elektriciteit verplaatsen, als tank vechten en minigames spelen. Super Mario Odyssey kun je met z’n tweeën spelen, waarbij de een Mario is en de ander Cappy bestuurt.