Nieuws/Tech

Voor elk budget een goede speaker

Review: Bose SoundLink Color II en SoundLink Revolve+

Door Toke Beerens

Bose SoundLink Revolve+
1 / 3

Bose SoundLink Revolve+

Bose staat bekend om zijn speakers, ook voor onderweg. Daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je betaalbaar en prettig muziek kunnen luisteren of investeer je liever wat meer voor een opvallende speaker met heel goed geluid?

Bose SoundLink Revolve+
1 / 3

Bose SoundLink Revolve+

Wat is het?

De Bose SoundLink Color II (€139) is een compacte speaker van 13,3 cm hoog, 12,7 cm breed en 5,7 cm diep. Hij is verkrijgbaar in neutraal zwart en wit, maar ook in de aansprekendere kleuren blauw en koraalrood. De Color II onthoudt de laatste acht apparaten waarmee hij gekoppeld was via bluetooth. Zo kun je snel switchen tussen twee toestellen, zonder dat eerst iemand de verbinding met de speaker moet verbreken. De accu gaat 8 uur mee, wat een beetje aan de lage kant is.

Het uiterlijk van de Bose SoundLink Revolve+ (€329) is opvallend, ondanks de ‘saaie’ kleuren zwart of grijs. De speaker is cilindervormig en aan de bovenkant voorzien van een hengsel, waardoor je het makkelijk op kunt pakken. Je hebt in 360 graden geluid en rondom zitten rubberen stukken zodat hij tegen een stootje kan. De accu gaat 16 uur mee en als je twee van deze speakers hebt kun je via de app als stereo speakers instellen. Er is ook nog een kleiner model beschikbaar, namelijk de Revolve (zonder plus) voor €229.

De beide speakers hebben ook wat met elkaar gemeen. De SoundLink Color II en SoundLink Revolve+ zijn allebei stof- en spatwaterbestendig en voorzien van een microfoon zodat je ze kunt gebruiken om met Siri en Google Now te communiceren op je telefoon.

Is het wat?

Het is gemeen om de SoundLink Color II qua geluidskwaliteit te vergelijken met de SoundLink Revolve+, omdat de eerste dan toch het onder spit delft. Maar het verschil in kwaliteit vertaalt zich ook in het prijsverschil van €190. De SoundLink Color II is een aardige speaker die vanwege zijn compacte formaat makkelijk overal mee naar toe kan. Het siliconenmateriaal waar hij van gemaakt is, trekt wel snel stof aan.

De prijs van de SoundLink Revolve+ zal sommige mensen afschrikken. Maar daarvoor heb je wel een speaker met een fijne diepe bas en een heel mooi geluid. Als je samen met vrienden op het strand of in het park zit, kun je echt van de muziek genieten. Met zijn opvallende uiterlijk mag deze speaker zeker gezien worden.

Plus- en minpunten

+ De SoundLink Color II is verkrijgbaar in vrolijke kleuren.

+ De SoundLink Revolve+ heeft een mooi design en een prachtig geluid.

- Materiaal van de SoundLink Color II trekt stof aan.

- Accu van de SoundLink Color II gaat maar 8 uur mee.

- Goedkoop is de SoundLink Revolve+ niet te noemen.

Conclusie

Wanneer je puur voor het geluid zou gaan, is de SoundLink Revolve+ natuurlijk beter. Het is een genot om naar te luisteren. Maar de speaker heeft een flink prijskaartje. Wie niet zoveel geld te besteden heeft of hieraan zou willen uitgeven, is met de SoundLink Color II prima af. Het is een compacte, degelijke speaker met een prima geluid.