Nieuws/Tech

Column: Bombast en lieve kleine games

Door Toke Beerens

EPA

Aan videogames wordt veel geld verdiend, tegenwoordig zelfs meer dan aan films. Daarom is de grootste gamebeurs Gamescom de ideale plek om je in de kijker te zetten.

EPA

Met 350.000 bezoekers biedt Gamescom in Keulen een ongekend platform om de aandacht op je gevestigd te krijgen. Dit jaar werd de beurs geopend door bondskanselier Angela Merkel. De Duitse verkiezingen staan voor de deur en zo spreek je een jongere doelgroep aan.

Of autofabrikant BMW die tijdens de persconferentie van Electronic Arts, live online te volgen en door miljoenen fans bekeken, dan een nieuwe auto onthulde? De BMW M5 zal volgend jaar voor de consument te koop zijn, maar is vanaf 10 november al speelbaar in de racegame Need for Speed Payback.

Tijdens mijn bezoek aan Gamescom stonden er zoals gewoonlijk lange rijen bij aankomende blockbusters als Star Wars Battlefront 2, Call of Duty: WWII en Super Mario Odyssey. Er wordt flink ingezet om gamers te verleiden met grote stands en knallende muziek, maar deze gevestigde namen verkopen in feite vrijwel zichzelf.

Gelukkig is er ook plek voor kleinere, sympathieke projecten. Fe is een game waar ik erg naar uitkijk. Sprookjesachtig en zich afspelend in de Scandinavische bossen. Door vriendschappen met dieren te sluiten, kun je ze redden van een groot kwaad. Verder is Super Lucky’s Tale een lekkere ’ouderwetse’, kleurrijke platformgame vol charme en werkt Vertigo Games in Rotterdam hard aan diens nieuwe strategische virtual reality-game: Skyworld.