Nieuws/Tech

Apple Watch kraakt gebarentaal honkballers

BOSTON - De Boston Red Sox zijn in opspraak. De Amerikaanse honkballers hebben de tekens van tegenstander New York Yankees voor een worp ontcijferd, mede dankzij een Apple Watch. Daardoor wisten de slagmannen precies hoe de werper de bal zou gooien. Spelers en trainers mogen hun eigen ogen gebruiken om de codes van de tegenstander te kraken, maar technologie is streng verboden. Zelfs verrekijkers zijn niet toegestaan.

Bij elke worp spreken pitcher en catcher met drukke hand- en armgebaren af hoe er moet worden gegooid. Elk honkbalteam heeft zijn eigen tekens, die constant veranderen en die worden bewaakt als staatsgeheimen. Toen de Red Sox en de Yankees begin augustus tegen elkaar speelden, keek een assistent-trainer van de club uit Boston verdacht vaak op zijn Apple Watch. Vervolgens sprak hij met de andere spelers op de bank, die daarna een boodschap doorgaven aan de medespelers op het veld.

Volgens de New York Times keken analisten van de Red Sox op kantoor mee met de wedstrijd. Ze zagen de tekens en gaven die door aan de Apple Watch op de bank. De eerste keer dat dit gebeurde, sloegen de Red Sox meteen een homerun.

De Major League Baseball, de profhonkbalcompetitie, is een onderzoek gestart.