Nieuws/Tech

Wat weten we al over het aankomende Apple-event?

Door Rob Goossens

Zo gaan de nieuwe iPhones er mogelijk uitzien.

Zo gaan de nieuwe iPhones er mogelijk uitzien.

iDrop News

Apple-liefhebbers kijken reikhalzend uit naar dinsdag, als het bedrijf een reeks nieuwe producten zal presenteren. Voorafgaand houden de Amerikanen traditioneel hun kaken stijf op elkaar, maar slimmeriken hebben al de nodige details weten te achterhalen.

Zo gaan de nieuwe iPhones er mogelijk uitzien.

Zo gaan de nieuwe iPhones er mogelijk uitzien.

iDrop News

Zo verwachten deskundigen dat er dit jaar naast de te verwachten 8 en 8 Plus ook een duurdere iPhone X zal verschijnen. De telefoon, een jubileumeditie, moet een baanbrekend ontwerp krijgen.

Wat kunnen we verwachten?

  • Allereerst dus drie telefoons, maar men rekent ook op een nieuwe Apple Watch en Apple TV. Daarnaast dook dit weekend onverwachts een nieuw typenummer op voor de draadloze oordopjes van het bedrijf.
  • Eerder dit jaar werd een slimme speaker gepresenteerd, de Homepod. Deze is echter nog niet te koop. Mogelijk geeft Apple meer details over dit product.
  • Berichten over vertraagde productie ten spijt, de Apple-verkopen moeten dit jaar nog door het dak knallen. Dat heeft Tim Cook namelijk beloofd aan zijn investeerders. Dus: misschien liggen de nieuwe telefoons nog wel deze maand in de winkel.

Wat lekte er uit?

  • De iPhone X spreekt het meest tot de verbeelding. Tweederde van Apples omzet komt immers uit de iPhone. De X krijgt waarschijnlijk een Oled-scherm dat tot elke hoek van de telefoon reikt. De behuizing wordt van glas.
  • Draadloos opladen! Apple is al langer lid van het Wireless Power Consortium maar gebruikt de techniek vooralsnog alleen met de Apple Watch. Nu gaat ook de iPhone eraan geloven.
  • Door het grote scherm is er geen plek meer voor de home-knop en de vingerafdruksensor. Die wordt vervangen door gezichtsherkenning waarvan de naam vermoedelijk Face ID wordt.
  • In Apple’s grote 7 Plus zit nu al een dubbele camera. Die komt mogelijk ook naar de iPhone X en wordt voorzien van kunstmatige intelligentie om de foto’s nog perfecter te maken.
  • Gebruikers van een aantal Android-telefoons kunnen al sinds lange tijd hun telefoon ’ontwaken’ door op het scherm te drukken. Apple zou deze functie nu ook willen toevoegen.
  • Nog een functie die sommige telefoons al langer hebben: razendsnel opladen. Hiervoor zou Apple afscheid moeten nemen van zijn huidige Lightning-connector en moeten overgaan op USB-C.
  • Nog een verse onthulling: animoji’s. In Apple’s WhatsApp-concurrent iMessage zouden de welbekende emoji’s de gezichtsuitdrukking van de verzender kunnen overnemen.

Waren dat alle ’lekken’?

Zeker niet. Er wordt zodanig toegeleefd naar de Apple-lanceringen dat veel sites proberen met krankzinnige geruchten te scoren. Bovenstaande is een overzicht van de geruchten en lekken van betrouwbare bronnen, zoals analisten die de bestellingen van Apple-leveranciers in de gaten houden.

Dinsdag zal De Telegraaf live verslag doen vanaf het Apple-evenement in Californië.