Nieuws/Tech

Voor het eerst gamer verhuurd

ROTTERDAM - Sparta heeft zijn selectie versterkt. Niet van het Eredivisie-elftal, maar van zijn eSports-ploeg, de gamers die uitkomen in hun eigen competitie, de eDivisie. De Rotterdammers huren komend seizoen de zeventienjarige gamer Lev Vinken van Ajax.

Het is voor zover bekend de eerste keer in Nederland dat een gamer wordt gehuurd van een andere club. Sparta mag van Ajax niet zeggen hoeveel geld er wordt betaald voor de huur. Sparta doet ook geen uitspraken over het geld dat zijn gamers verdienen.

De achttien Eredivisieclubs hebben allemaal gamers aangetrokken, die namens hen de game FIFA18 tegen elkaar spelen. De clubs willen daarmee een jonger publiek bereiken. Sparta heeft twee gamers onder contract. Vinken zal voor de Kasteelclub op de PlayStation spelen. De vaste Spartaan Frank van der Slot concentreert zich op de Xbox. De gamers zullen ook in actie komen bij sponsoractiviteiten, als gezicht van Sparta.

De eDivisie begon afgelopen seizoen. Ajax pakte de eerste titel. De club won al zijn wedstrijden. Feyenoord werd tweede, Heracles derde. Go Ahead Eagles eindigde onderaan, net als in de Eredivisie.