Nieuws/Tech

Column: Duitse audioconcurrentie

Door Toke Beerens

Teufel One S en One M

Teufel One S en One M

Wanneer je aan audiofabrikanten denkt, schiet vaak bekende namen als Bang & Olufsen, Bose, JBL of Sonos binnen. Maar vanuit Berlijn is Teufel bezig met een offensief.

Teufel One S en One M

Teufel One S en One M

Multi-room speakers vind ik een geweldige trend. Niets zo fijn om in elke kamer naar dezelfde muziek te kunnen luisteren in plaats van één luidspreker in de woonkamer die je in de slaapkamer al niet meer fatsoenlijk kunt horen. Teufel introduceerde op de technologiebeurs IFA de One S (€249) en One M (€499) die een klassieke uitstraling combineren met streamingdiensten als Spotify en Tidal. Muziek kun je ook streamen naar de Radio 3Sixty (€279) die DAB+ digitale radio heeft.

Teufel Radio 3Sixty

Teufel Radio 3Sixty

Nu de avonden langer worden, is het aantrekkelijk om lekker voor de buis te kruipen. De nieuwe Cinebar One (€269) is een heerlijk compacte soundbar voor wie weinig plek of een kleine televisie heeft. De One+ (369) is ook nog voorzien van een subwoofer. Wie meer power wil, kan met de slanke Duett (€599) uit de voeten. Alle soundbars zijn verkrijgbaar in zwart of wit/zwart, een keuze die de concurrentie vaak niet biedt.

Stel dat je al een muzieksysteem of surround sound bezit en geen zin hebt om alles opnieuw aan te schaffen? Dan biedt Teufel handige oplossingen. Zoals de Streamer (€299) die je aan je oude stereo-installatie kunt koppelen zodat je er toch muziek naartoe kunt streamen vanaf de mobiele telefoon. Voor een Dolby Atmos-geluidservaring in de woonkamer komen de Reflekt-speakers (€299) van pas, die gewoon werken met de bestaande home cinema-set.