Nieuws/Tech
397517
Tech

Handige accu in hippe kleuren

Review: Fresh 'n Rebel-powerbanks

De Charging Station met daarin de Powerbanks 3000 mAh en 6000 mAh.

De Charging Station met daarin de Powerbanks 3000 mAh en 6000 mAh.

Over het algemeen gaan smartphones bijna een hele dag mee, maar bij intensief gebruik redt de accu het vaak net niet tot thuis. In dat soort gevallen is het handig om een powerbank bij je te hebben. Fresh 'n Rebel heeft ze in drie formaten en tal van hippe kleurtjes.

De Charging Station met daarin de Powerbanks 3000 mAh en 6000 mAh.

De Charging Station met daarin de Powerbanks 3000 mAh en 6000 mAh.

De kleuren zijn afgestemd op de andere productlijnen van Fresh 'n Rebel en afgewerkt met zacht aanvoellend kunststof. Ze zijn zowel op mannen als vrouwen gericht. Zo heb je aan de ene kant van het spectrum donkerblauw, legergroen en grijs en aan de andere kant lichtroze en turquoise.

De powerbanks zijn voorzien van de nodige beveiliging. Er is stroombegrenzing en overspannings- en kortsluitingsbeveiliging zodat je zonder zorgen de telefoon of tablet kunt opladen in de tas. Hierdoor zijn de apparaten ook toegestaan aan boord van een vliegtuig.

Powerbank 3000 mAh

Dit is de benjamin van de powerbanks (€19,99). Het kleine apparaat (95 bij 30 bij 25 mm) is goed voor een oplaadbeurt van de telefoon. Voor een phablet of tablet heeft het te weinig kracht. Met zijn formaat en gewicht van 78 gram neemt het amper plek in in de tas. Het opladen werkt heel simpel: steek de usb-kabel van de telefoon in de powerbank en druk op de knop. De vier lampjes geven een indicatie hoe vol de gadget nog is.

Powerbank 6000 mAh

De 6000 mAh-powerbank (€29,99) laadt een telefoon twee keer op en een kleine tablet eenmaal. Je kunt het ook prima gebruiken om een camera of iPod meer energie te geven. Dankzij een 2,4A-poort laadt hij apparaten sneller op. Met een formaat van 95 bij 52 bij 25 mm en een gewicht van 140 gram is de gadget nog steeds praktisch, terwijl hij meer aankan dan het kleine model.

Powerbank 9000 mAh

Wie onderweg meer power nodig heeft omdat je bijvoorbeeld naar een festival gaat, dan komt deze grote jongen (95 bij 68 bij 25 mm groot en 198 gram) goed van pas. Het kan drie keer een telefoon opladen, tweemaal een kleine tablet of eenmaal een grote tablet. De powerbank (€39,99) is voorzien van twee aansluitingen (een 2,4A- en 1A-poort) zodat je twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Powerbank Charging Station

De powerbanks zijn via een micro usb-kabel op te laden, maar Fresh 'n Rebel heeft ook een oplaadstation op de markt gebracht. Aan de bovenkant zitten twee openingen, waarin je de mal plaats die past bij het formaat van jouw powerbank. Vervolgens kun je er twee gelijktijdig twee opladen. In de doos zitten zes mallen: voor elke type powerbank twee stuks. Aan de zijkanten zitten twee usb-aansluitingen om andere apparaten op te kunnen laden. Zo creeer je een centrale plek in huis waar alles opgeladen kan worden. De Charging Station is los te koop voor €29,99 of voor in een voordeelverpakking met een of meerdere powerbanks.

Conclusie

De powerbanks doen wat ze moeten doen, zien er goed uit en zijn gunstig geprijsd. Voor elke wens is er een geschikte gadget te vinden. Het oplaadstation is erg handig omdat je een vaste plaats in het huis hebt om alle apparaten op te kunnen laden.