441558
Tech

Samsung onthult nieuwste Galaxy-smartphones

Elektronicagigant Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona op zondag zijn nieuwste vlaggenschiptoestel onthuld: de Galaxy S7. Ook de S7 Edge, een variant met een afgeronde zijkant, is aan het publiek getoond.

De telefoons zijn qua specificaties grotendeels gelijk. De S7 heeft een 5,1 inch groot scherm, terwijl de S7 Edge een 5,5 inch groot scherm heeft. Beide hebben een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Net als het scherm van de LG G5 zijn ook die van de S7 en S7 Edge 'always on', waarbij altijd de tijd wordt getoond.

De Edge heet net als zijn voorganger een gebogen zijkant waarbij het scherm doorloopt, waardoor het mogelijk is om aan de zijkant van het toestel 'shortcuts' naar favoriete applicaties te plaatsen.

Beide toestellen zijn stofvrij en waterdicht tot 1 meter onder water.

Wat voor processoren de telefoons bevatten, is afhankelijk van welke versie van het apparaat de koper heeft. Wel staat vast dat er 4GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen aanwezig is. Dit kan met een microSD-kaart worden uitgebreid.

Aan de achterzijde is een 12 megapixel camera aanwezig met zogeheten 'dual pixel'-technologie. Hiermee is het volgens de makers makkelijker om goede foto's te maken bij weinig licht. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera aanwezig.

De Galaxy S7 kost €699, terwijl de S7 Edge voor €799 over de toonbank zal gaan. Beide apparaten zijn vanaf 11 maart in Nederland beschikbaar.