Nieuws/Tech
441634
Tech

HP komt met krachtige Windows 10-smartphone

BARCELONA - In aanloop naar de Mobile World Congress in Barcelona heeft HP al een tipje van de sluier gelicht wat betreft zijn nieuwe vlaggenschip-smartphone: de Elite x3. In het nieuwe toestel is aan krachtige specs geen gebrek, wat heet, de Elite x3 mag zich een van de best uitgeruste smartphones van dit moment noemen.

Alleen het display van de op Windows 10 draaiende smartphone is al indrukwekkend: een 6 inch-display met een resolutie van 2560x1440 pixels (2K). Als krachtbron zit er een 2,15 GHz quadcore Snapdragon 820-processor in met 4GB werkgeheugen. Voor de opslag heeft HP 64GB vrijgemaakt met de mogelijkheid om er tot 2TB aan sd-kaartgeheugen aan toe te voegen. Verder zitten in de Elite x3 en 16-megapixelcamera, een vingerafdrukscanner en een irisscanner. Als klap op de vuurpijl is het ding nog waterdicht ook.

Wat de Elite x3 moet gaan kosten en wanneer het apparaat in de winkels ligt, is nog niet bekend. Verder is het de vraag hoe succesvol Windows 10 op smartphones wordt. Vooralsnog kijkt Microsoft op mobiel gebied tegen een flinke achterstand aan. Apple en Google hebben met iOS en Android vrijwel de gehele smartphonemarkt in handen.