Nieuws
448515
Nieuws

4G levert Tele2 minder aanwas op dat verwacht

STOCKHOLM (AFN) - De introductie van een eigen 4G-netwerk voor snel mobiel internet in Nederland heeft Tele2 minder nieuwe abonnees opgeleverd dan verwacht. Dat liet het Zweedse telecombedrijf donderdag weten bij de presentatie van de vierdekwartaal- en jaarresultaten. Het wijt de tegenvallende klantenaanwas aan felle concurrentie in het goedkopere marktsegment.

Tele2 kreeg er in de laatste drie maanden van 2015 per saldo 3000 Nederlandse klanten bij. Een jaar eerder waren dat er nog 22.000. De instroom aan nieuwe klanten nam toe, maar er stapten ook meer mensen over naar een andere provider. De omzet nam toe, maar de investeringen in het 4G-netwerk trokken wel een zware wissel op de winstgevendheid.

Het Zweedse moederbedrijf boekte over heel 2015 jaar een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 1,3 miljard kroon (circa 140 miljoen euro). Dat is de helft minder dan in 2014. De omzet nam met 3 procent toe tot 26,9 miljard kroon. In Nederland bedroeg de omzetgroei, afgezien van wisselkoerseffecten, eveneens 3 procent.

Nieuwe bestuurder

Tele2 maakte verder bekend dat het een nieuwe bestuurder heeft aangesteld in Nederland. Malin Holmberg neemt het per 1 april over van Jeff Dodds, die overstapt naar de Britse telecomprovider TalkTalk. De Zweedse werkt sinds 2009 bij Tele2 en was daarvoor in dienst bij Vodafone. Zij blijft ook leiding geven aan de Kroatische activiteiten van Tele2.

Voor het hele concern wordt verder de Zweed Lars Nordmark de nieuwe financieel directeur.