449723
Tech

The Beatles in trek op Spotify

Dat de muziek van The Beatles nog steeds mensen aanspreekt, blijkt weer nu duidelijk is dat binnen een maand tijd de nummers van de band maar liefst 250 miljoen keer zijn gestreamd via Spotify.

Op 24 december werd de catalogus van The Beatles beschikbaar gemaakt via streamingdiensten, waaronder dus Spotify. Tijdens de kerstdagen was dan de band dan ook de meest gestreamde act en werd een nieuw record gevestigd van het aantal gelijktijdige streams van één artiest.

Van alle nummers bleek Come Together het populairst. Zowel bij de mannelijke als vrouwelijke gebruikers staat deze bovenaan. Let It Be en Here Comes the Sun staan respectievelijk op nummer twee en drie. Bij vrouwen stond vervolgens Yesterday op plek vier, terwijl daar bij mannen Hey Jude staat.

The Beatles slaat op Spotify het meest aan bij gebruikers van tussen de 25 en 34 jaar oud. Bijna een derde van de luisteraars valt in die groep. De groep 18-24 staat met 25 procent op de tweede plek, gevolgd door 35-44. Overigens heeft deze splitsing uiteraard ook te maken met de leeftijd van de mensen die de dienst gebruiken.