Nieuws
465903
Nieuws

5 Miljoen Nederlandse Spotify-gebruikers

Ruim eenderde van de Nederlanders heeft het afgelopen jaar muziekdienst Spotify gebruikt. Met bijna 5 miljoen gebruikers is het daarmee de meest gebruikte muziekdienst in ons land. iTunes volgt op gepaste afstand met 3,5 miljoen gebruikers.

Spotify is ook de meest bekende muziekdienst, slechts 8 procent van de Nederlanders geeft aan de dienst niet te kennen. iTunes heeft een naamsbekendheid van 86 procent. Zo blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Met 1,5 miljoen gebruikers maakt Soundcloud de top drie compleet. Deze dienst is echter een stuk minder bekend. Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan deze dienst niet te kennen.

De nieuwe dienst Apple Music heeft al een naamsbekendheid van 80 procent. Zo’n 6 procent van de Nederlanders heeft de dienst het afgelopen half jaar gebruikt, wat neerkomt op ongeveer 800.000 gebruikers sinds de lancering van de muziekdienst in juni. Apple Music staat daarmee nog niet in de top drie van meest gebruikte muziekdiensten, maar laat wel al diensten als Deezer, Napster en Rdio achter zich.

Voor het Telecompaper Consumer Panel zijn 2900 Nederlanders ondervraagd over het gebruik van muziekdiensten in de periode juli tot en met november 2015.