Nieuws/Tech

Sony buigt verlies om in winst

TOKIO - Elektronicafabrikant Sony zette in het afgelopen kwartaal weer winst in de boeken, geholpen door een bezoekersrecord voor de animatiefilm 'Hotel Transylvania 2'. Ook sterke verkoopcijfers van de spelcomputer Playstation 4 trokken het Japanse bedrijf uit het rood.

De nettowinst in het tweede kwartaal van het boekjaar, dat liep tot eind september, kwam uit op 33,6 miljard yen (omgerekend 244 miljoen euro). In dezelfde periode een jaar eerder leed Sony nog een verlies van 136 miljard yen. De resultaten waren boven de verwachtingen van analisten.

Sony heeft in het tweede kwartaal 4 miljoen PlayStation 4’s verscheept naar de winkels. Daarmee komt het totale aantal sinds de lancering eind 2013 op 29 miljoen. Men verwacht dar er voor het einde van dit financiële jaar 17,5 miljoen consoles geleverd zijn.

Eerder dit jaar liet Sony weten een andere koers te gaan varen. Het bedrijf dat jarenlang bekend stond om zijn televisies, stereotorens en andere consumentenelektronica, besloot zich na aanhoudende verliezen meer te gaan richten op computerspellen en sensoren voor fotocamera's en mobieltjes.

Bekijk meer van