485995
Tech

90 procent bedrijven heeft eigen website

DEN HAAG - Van de Nederlandse bedrijven met tien of meer werknemers heeft 90 procent een eigen website. Bij 35 procent van de ondernemingen kunnen klanten online bestellen, boeken of reserveren. Ook verwijzen steeds meer bedrijven op hun website naar de sociale media waarop ze actief zijn.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag.

Online bestellen heeft vooral in de toeristische sector een hoge vlucht genomen. Bijna 90 procent van de aanbieders van logiesaccommodaties en de reisorganisaties biedt mogelijkheden om online te boeken of te reserveren.

Sociale media

Sociale media zijn volgens het CBS in korte tijd uitgegroeid tot populair communicatiemiddel voor bedrijven. Dit jaar gebruikt 63 procent van de bedrijven ten minste één vorm van sociale media. In 2012 was dit nog 41 procent. Populaire netwerken zijn Facebook en LinkedIn. Koplopers zijn bedrijven in de informatie- en communicatiebranche. 85 procent van deze sector maakt gebruik van sociale media. Datzelfde geldt voor de toeristenbranche.

Het plaatsen van berichten op Twitter en het delen van filmpjes en foto’s via onder meer YouTube zijn ook bij veel bedrijven in trek, zocht het CBS uit.

De transportbranche en bouwbedrijven maken het minst gebruikt van sociale media in hun bedrijfsvoering.