Nieuws/Tech

Meest tevreden over Apple en Microsoft

Apple voert al jarenlang de lijstjes aan met betrekking tot klanttevredenheid. Het bedrijf uit Cupertino lijkt echter gezelschap te krijgen van Microsoft. Voor Google hoeven de twee niet te vrezen. Gebruikers lijken niet onder de indruk van de Nexus, Nest of Chromecast.

Uit het onderzoek Battle Of The Brands 2015 van Argus Insights blijkt dat consumenten sinds januari steeds positiever zijn gaan denken over Microsoft. Voor het onderzoek is gekeken hoe tevreden mensen zijn over verschillende tech merken en de producten die ze verkopen.

Volgens Argus dankt Microsoft de groeiende tevredenheid aan de Surface Pro 3 en de Lumia telefoons. “Anders dan Google en Amazon, die goedkope hardware aanbieden, bedoeld om meer consumenten naar hun online platformen te lokken, heeft Microsoft zich gericht op het bieden van nieuwe ervaringen gebouwd rondom solide hardware”, verklaren de onderzoekers de stijgende lijn.

Samsung staat samen met Amazon wisselend op plaats 3. Volgens de onderzoekers zijn Samsung gebruikers positief over de telefoons en tablets, maar stellen de producten rond smart home en de smartwatches teleur. Bij Amazon zijn gebruikers tevreden over Fire TV, maar dat geldt niet voor de Fire TV Stick.

Argus Insights zegt zich voor het onderzoek te hebben gebaseerd op een analyse van 942.000 consumentenreviews en sociale mediaconversaties.

Bekijk meer van