Nieuws/Tech

Half miljoen Nederlanders heeft Blendle

DEN BOSCH - Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft inmiddels een account bij Blendle. En dit aantal zal waarschijnlijk nog verder groeien, blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 7400 Nederlanders.

De groei van Blendle gaat hard. Vorig jaar oktober had de digitale kiosk ongeveer 100.000 gebruikers. Sindsdien timmert Blendle internationaal flink aan de weg. Maar ook in Nederland zien de vooruitzichten er nog altijd goed uit. Onder de huidige gebruikers is 83 procent van plan de dienst evenveel of zelfs vaker te gebruiken. Daarnaast heeft één op de drie mensen die Blendle wel kennen maar nog niet gebruiken, interesse in het nieuwsplatform.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de gebruikers van de online kiosk voornamelijk hoogopgeleide mannen zijn. Bijna zestig procent is een man. De meeste gebruikers zijn 35 tot 54 jaar (41 procent). Daarna is de nieuwssite het meest in trek bij 18 tot 34 jarigen (36 procent). Maar liefst 75 procent van de gebruikers is hoogopgeleid. De artikelen over politiek, gadgets en technologie zijn het populairst. Voor natuur en milieu bestaat de minste interesse.

Hoeveel van de mensen met een account ook al buiten het gratis tegoed om geld hebben uitgegeven, is niet bekend.