Nieuws/Tech

Samsung wil internet via enorm satellietnetwerk

Niet alleen Facebook en Google dromen van wereldwijde toegang tot het internet, ook Samsung heeft een plan hiervoor opgevat. Het Koreaanse bedrijf stelt voor om maar liefst 4600 micro-satellieten in een baan om de aarde te brengen voor een wereldwijd netwerk.

Elke satelliet kan van radiofrequency schakelen, waardoor elk exemplaar een terabyte per seconde aan data kan versturen. In totaal moet het netwerk goed zijn voor een zettabyte (1 miljard terabyte) per maand, genoeg om aan de vraag naar internet in 2028 te voldoen. Dat schrijft het bedrijf in zijn voorstel.

Het plan is niet bedoeld om op korte termijn uitgevoerd te worden. Sterker nog, het is nog niet eens duidelijk of Samsung al bezig is met de ontwikkeling van dergelijke satellieten. Het bedrijf hoopt echter dat er positief op gereageerd wordt, zodat het op de lange termijn uitgevoerd kan worden.

In de tussentijd experimenteren Google en Facebook met verschillende manieren om internet in afgelegen gebieden te brengen. Zo zijn beide bedrijven bezig met drones, terwijl Google ook speciaal uitgeruste weerballonnen test.