Nieuws/Tech

ANWB toont parkeeraanbod Mobypark

De ANWB gaat samenwerken met Mobypark, ook wel bekend als de Airbnb voor parkeerplaatsen. Vanaf december 2015 is het parkeeraanbod van het Frans-Nederlandse bedrijf beschikbaar via de ANWB-app 'Onderweg' en in de online routeplanner van de ANWB.

Via Mobypark is het mogelijk gebruik te maken van parkeerplaatsen die bedrijven, hotels en particulieren openstellen voor het publiek. Leden van de ANWB kunnen vooraf een parkeerplaats reserveren tegen een goedkoper tarief.

De ANWB ziet de samenwerking als een belangrijke toevoeging op de bestaande parkeerservices. Voor Mobypark betekent de samenwerking met de ANWB dat ze hun plekken nu, naast hun eigen app en website, beschikbaar kunnen stellen aan de ruim vier miljoen leden van de ANWB. Momenteel worden via het bedrijf al 3000 parkeerplekken aangeboden.

De ANWB en Mobypark werken de komende maanden samen om de uitbreiding van het parkeeraanbod vorm te geven en de parkeerservice te integreren. In december moeten de parkeerplaatsen zichtbaar zijn bij de ANWB-diensten.