Nieuws/Tech

Column: ’Bouwtelefoon’ kan tegen stootje

Door Toke Beerens

CAT telefoons voor column voor tech pagina 7/10

CAT telefoons voor column voor tech pagina 7/10

rechtenvrij

Naast grote namen als Apple en Samsung gaan er ook telefoonfabrikanten hun eigen weg. Die zich niet op de massa richten, maar op een hele kleine doelgroep.

CAT telefoons voor column voor tech pagina 7/10

CAT telefoons voor column voor tech pagina 7/10

rechtenvrij

Wie CAT hoort, denkt waarschijnlijk aan grote gele bulldozers en heftrucks. Maar onder deze merknaam zijn ook robuuste smartphones te koop en binnenkort tevens een tablet. De doelgroep laat zich raden: ruim 95 procent van de klanten is man, waarbij 27 procent de telefoons in de bouw gebruikt en 12 procent in de landbouw.

Juist in deze beroepen is het belangrijk dat een telefoon tegen een stootje kan. De CAT-smartphones zijn bestand tegen een val van 1,8 meter en zijn volledig stof- en waterdicht (IP68). Daarnaast kun je de telefoons ook prima met natte handen bedienen of als je handschoenen aan hebt.

CAT heeft drie modellen, waarvan de goedkoopste twee onlangs zijn vernieuwd. De S31 is het instapmodel en kost €329. De specificaties van de S41 (€449) zijn niet alleen beter, maar hij kan ook als powerbank fungeren. Erg handig als je een collega uit de brand wilt helpen als deze zonder stroom komt te zitten. De duurste is de S60 (€649). Deze kent nog geen nieuwe versie, maar beschikt als enige over een warmtecamera zodat je kunt checken waar buizen lopen of waar warmte lekt.

Lange tijd wilde CAT niet aan een tablet beginnen omdat Android-tablets al zo goedkoop zijn. Daarom is bij de T20 (€649) gekozen voor Windows 10, zodat er bedrijfssoftware kan worden geïnstalleerd.

POPULAIRE VIDEO'S