Nieuws/Tech

Column: Kleine gamepareltjes

Door Toke Beerens

Cuphead

Cuphead

Het najaar staat altijd in het teken van blockbusters zoals ’Call of duty’ en ’FIFA’. Je zou bijna de kleine games die met zoveel liefde worden gemaakt, over het hoofd zien.

Cuphead

Cuphead

Cuphead (€19,99 voor Xbox One en pc) van ontwikkelaar StudioMDHR is een mooi voorbeeld van een kleine game. Het spel is qua tekenstijl en muziek geïnspireerd op de cartoons van voor de Tweede Wereldoorlog. Cuphead en Mugman staan in het krijt bij de duivel en moeten in diens naam zieltjes werven. Hiervoor moet je, alleen of met een vriend, strijd leveren. Het spel is lekker pittig en erg sfeervol. Ook komen bekende gezichten zoals Woody Woodpecker voorbij.

Runic Games geniet al enige bekendheid binnen het alternatieve gamescircuit met Torchlight 1 en 2. Met Hob (€19,99 voor PlayStation 4 en pc) slaat de studio een nieuwe weg in. Een prachtig vormgegeven spel zonder tekst of gesproken woord. Via puzzels komen spelers meer te weten over de mysterieuze, gevaarlijke wereld waarin de hoofdpersoon moet zien te overleven.

Een persoonlijke favoriet is Stardew Valley (€14,99). Bijzonder aan deze boerderijgame is dat het door één persoon, Eric Barone, voor de pc is gemaakt. Toen deze begin 2016 een grote hit werd, riep Barone de hulp van collega-ontwikkelaars in om het spel voor andere consoles te kunnen uitbrengen. Na de PlayStation 4 en Xbox One is Stardew Valley eindelijk uit voor de Nintendo Switch. Ik keek daar erg naar uit omdat ik de game niet alleen op de televisie, maar ook op andere plekken binnens- en buitenshuis wil spelen.