Nieuws/Tech

Huawei onthult de nieuwe Mate Pro 10

Door Toke Beerens

Huawei Mate 10 Pro samen met de Moleskine Smart Writing Set

Huawei Mate 10 Pro samen met de Moleskine Smart Writing Set

De Chinese telefoonfabrikant Huawei heeft zijn nieuwste smartphone, de Mate 10 Pro, onthuld waarmee men de concurrentie wil aangaan met Samsung en Apple. In Nederland ligt de Mate 10 Pro vanaf 20 november in de (online) winkel voor 799.

Huawei Mate 10 Pro samen met de Moleskine Smart Writing Set

Huawei Mate 10 Pro samen met de Moleskine Smart Writing Set

De Huawei Mate Pro 10 staat voor kracht en snelheid en dat moet bereikt worden met diens eigen Kirin 970-chip, die voorzien is van vier kernen (2 keer 2,36 GHz en twee keer 1,8 Ghz). Aan de chip is kunstmatige intelligentie toegevoegd om de rekenkracht flink te verhogen.

De 6 inch telefoon heeft 6GB aan werkgeheugen en een Amoled scherm met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels in 16 miljoen kleuren. Huawei heeft verder samen met Leica de lenzen verbeterd in de Mate 10 Pro. Aan de achterkant bevinden zich wederom twee camera’s (12 en 20 megapixel) en aan de voorkant eentje van 8 megapixel.

De 4000 mAh accu moet een stuk langer meegaan dankzij de eerdergenoemde kunstmatige intelligentie, die energie bespaart. Mocht de batterij toch leeg zijn, dan kun je via de SuperCharge-adapter binnen 30 minuten de telefoon weer genoeg opladen voor een dag.

Opvallend genoeg ontbreekt voor het eerst een slot voor een sd-kaart. Huawei heeft hiertoe besloten omdat de Mate 10 Pro 128 GB aan opslaggeheugen heeft. Net als de concurrentie is ook bij deze telefoon de koptelefoonaansluiting verdwenen.

De Mate 10 Pro is verkrijgbaar in de kleuren titaniumgrijs, mokkabruin en nachtblauw. Huawei start in Nederland een special actie voor wie de smartphone vooraf besteld. Tot 17 november krijgen de vroege beslissers de Moleskine Smart Writing Site cadeau bij hun Mate 10 Pro.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Lite

Huawei is het goedkopere segment niet vergeten. Op 6 december verschijnt namelijk de Mate 10 Lite voor €349. Hiervoor krijg je 4GB aan werkgeheugen en een opslag van 64 GB.