Nieuws/Tech

Microsoft schrapt bijna 8000 banen

Softwaregigant Microsoft gaat 7800 banen schrappen, voornamelijk in de van Nokia overgenomen telefoondivisie van het bedrijf. Hierdoor moet het maar liefst $7,6 miljard afschrijven op de aankoop.

Daarnaast zal het ook nog eens kosten maken voor de herstructurering. Dat komt neer op tussen de $750 miljoen en $850 miljoen. Eerder kondigde Microsoft deze nieuwe bedrijfsindeling al aan, waarbij de smartphonedivisie in de zogeheten 'hardware and devices'-tak werd gevouwen. Hierdoor moest ook al voormalig Nokia-topman Stephen Elop het veld ruimen.

Het is geen geheim dat Microsoft, ondanks aanhoudend werk in de sector, maar geen voet aan de grond weet te krijgen in de smartphonemarkt. Het bedrijf maakt inmiddels zijn eigen smartphones, maar in hoeverre het daar mee door blijft gaan na het ontslaan van zoveel mensen in deze tak, is niet bekend.

Directeur Satya Nadella stelt dat de ontslagronde voornamelijk bedoeld is om het bedrijf efficiënter te maken. Het afgelopen jaar werden al 18.000 banen bij de softwaregigant geschrapt.