Nieuws/Tech
796108
Tech

E-ink armband komt toch niet uit

De CS-01 armband, dat een gebogen e-inkscherm bevat waarop de tijd wordt weergegeven, zal niet uitkomen. De makers hebben meer dan een miljoen dollar via financieringssite Kickstarter opgehaald, maar konden niet een werkbaar product maken.

De armband is geen smartwatch, maar een horloge dat dankzij e-ink technologie lang meegaat op één laadbeurt en ook erg dun is. Dat was echter iets te ambitieus, zo blijkt nu. De oorspronkelijke leverdatum was september 2013, maar dat werd niet gehaald wegens productieproblemen.

Ondermeer het zo dun mogelijk krijgen van de gadget - maximaal 1 millimeter - bleek lastig. Tussen februari 2014 en september 2014 was het stil, waarna bekend werd dat er weer begonnen werd met de productie. Een aantal exemplaren is uiteindelijk verzonden, maar deze bleken niet allemaal goed te werken, waarop werd besloten om weer te stoppen. Inmiddels was het geld echter op en hoopten de makers een financiële partner te kunnen aantrekken, maar dat is niet gelukt.

Inmiddels wordt gehoopt dat er een koper op zal dagen om de hele operatie over te nemen. Mocht dat niet gebeuren, dan worden alle overgebleven onderdelen apart verkocht. Hoe het ook zij: de mensen die via Kickstarter een exemplaar hebben besteld, zullen deze niet ontvangen.