802848
Tech

Nieuwe selfietelefoon en smartwatch van Asus

Computerfabrikant Asus heeft tijdens de Computex-beurs in Taipei enkele nieuwe producten onthuld, waaronder de Zenfone Selfie en een nieuwe Zenwatch.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Zenfone Selfie speciaal bedoeld voor mensen die veel zelfportretten maken. Het apparaat heeft dan ook een 13 megapixel camera aan de voorzijde, gecombineerd met een eigen flits. Video's maken hiermee kan in Full HD. De camera aan de achterzijde is eveneens 13 megapixel, maar heeft ook laser-autofocus waardoor het snel kan focussen.

De 5,5 incht grote Zenfone Selfie bevat besturingssysteem Android en draait op een Snapdragon 615-processor met acht rekenkernen. Een prijs is nog onbekend, evenals of het apparaat ook in Nederland zal verschijnen.

Asus onthulde ook zijn nieuwste smartwatch, de Zenwatch 2. Deze opvolger van de onlangs in Nederland uitgekomen Zenwatch wordt in twee maten geleverd - net als concurrent Apple Watch - en bevat een knop aan de zijkant die eruit ziet als een kroon bij een normaal horloge. Het apparaat heeft een amoled-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels en draait op een niet nader genoemde processor van Qualcomm.

De Zenwatch 2 heeft al besturingssysteem Android Wear, waardoor gebruikers notificaties van hun Android-telefoon op hun pols kunnen zien. Ook is het mogeljik om apps te draaien en bevat het apparaat een hartslagmeter en stappenteller.

Ook van deze smartwatch is lanceerdatum en prijs onbekend.