Nieuws/Tech

Google Now op Android 'nog slimmer'

Google Now, de slimme kaartendienst van Google, is op Android 'nog slimmer' geworden. Now kreeg onlangs de ondersteuning van veertig externe apps en daar zijn er nu nog eens zeventig aan toegevoegd.

Wie in Google Now naar informatie zoekt kan nu ook kaarten voorgeschoteld krijgen van onder meer Feedly, RunKeeper, Jawbone, Adidas, TuneIn, Shazam en Spotify. De kaarten die Google Now toont, zijn onder meer gebaseerd op zoekopdrachten uit het verleden, je locatiegeschiedenis en op je app-geschiedenis. Loop je in Parijs en open je Google Now, dan is de kans groot dat je bijvoorbeeld een weerbericht, leuke restaurantjes en 'must-see' musea te zien krijgt. 'Uiteraard' allemaal met linkjes naar Google Maps zodat je snel je weg kunt vinden naar de voorgestelde locaties.

Google Now werkt ook met gegevens uit je Gmail-inbox. Heb je bijvoorbeeld via Vueling een ticket van Schiphol naar Barcelona geboekt, dan schotelt Google Now je een kaart met je ticket voor zodra je de vertrekhal van Schiphol binnenwandelt.

Google Now is gratis te downloaden en gebruiken in zowel de Google Play Store en in App Store van Apple. De Android-versie is wel een stuk uitgebreider dan de app voor iOS.