Nieuws/Tech

'Goedkoopste Apple Watch veruit populairst'

Er zijn sinds de introductie van de Apple Watch zo'n 1 miljoen stuks van de smartwatch besteld. Daarvan is bijna twee derde van de relatief goedkope Sport-versie, meldt onderzoeksbureau Slice.

Apple begon op 10 april met de voorverkoop van de Apple Watch in de Verenigde Staten. Klanten die op 10 april hun Apple Watch hebben besteld, kunnen hem rond 24 april thuis verwachten. Het is nog niet bekend wanneer de smartwatch in Nederland beschikbaar komt.

Slice deed een onderzoek onder 9000 Amerikanen. Daaruit zou blijken dat ongeveer 60 procent kiest voor de Apple Watch Sport van aluminium, de overigen voor een duurdere Apple Watch van roestvrij staal. De gouden variant van het horloge werd niet opgenomen in het onderzoek.

Verder kiest zo'n 70 procent voor de grotere Apple Watch van 42 millimeter. De rest voor de kleinere variant met een doorsnee van 38 millimeter. De goedkoopste smartwatch, de Apple Watch Sport, begint bij 349 dollar (317 euro) en het duurste klokje, de Apple Watch Edition, kost zo'n 10.000 dollar, omgerekend ruim 9100 euro.