Nieuws/Tech

Apple Watch voorlopig alleen online verkrijgbaar

Apple fans die van plan waren bij de oosterburen in de rij te gaan staan voor de Apple Watch, kunnen hun kampeerspullen weer inpakken. Het gewilde horloge zal gedurende de eerste lanceerperiode uitsluitend online verkrijgbaar zijn.

Dat heeft Apple vandaag bekendgemaakt. “We verwachten dat de sterke vraag van klanten onze voorraad bij de lancering zal overtreffen”,aldus verkoopdirecteur Angela Ahrendts in een verklaring. De beslissing om bestellingen alleen online mogelijk te maken is volgens haar gemaakt om de beste ervaring en selectie te leveren aan zoveel mogelijk klanten.

Klanten in landen waar de voorverkoop vrijdag van start gaat, kunnen in de Apple Stores wel terecht om de Apple Watch te bekijken.

Onderzoeksbureau BMO Capital Markets verwacht op basis van Amerikaans onderzoek dat er tot september 2016 zo’n 39 miljoen exemplaren over de toonbank gaan. Eerder gingen de analisten overigens nog uit van 55,5 miljoen exemplaren.

Gisteren verschenen de eerste reviews van de Apple Watch. De meeste zijn vrij lauw. Handig, maar niet cruciaal, luidt het oordeel. Het advies lijkt over de hele linie te zijn dat het verstandig is om even te wachten met aanschaf, al dan niet op een tweede versie van het apparaat. Dat advies lijkt gedeeld te worden. “Wij geloven dat in de komende vijf jaar, het horloge de manier waarop we met objecten om ons heen communiceren zal revolutioneren”, aldus analisten van Oppenheimer.