840458
Tech

App Polarsteps houdt reisroute bij

Reizigers kunnen met de app van de Nederlandse startup Polarsteps eenvoudig en automatisch hun route bijhouden. Ze hoeven bovendien niet te vrezen voor hoge datakosten, omdat de app de route pas bijwerkt zodra een wifi-verbinding beschikbaar is.

Naast de route kunnen gebruikers ook foto’s en bezochte locaties aan de interactieve kaart toevoegen. Dat kan onderweg, maar ook achteraf kunnen 'steps' toegevoegd worden.  Mocht de batterij van de smartphone onderweg leeg raken, dan hoeft de gebruiker dus geen genoegen te nemen met een incompleet reisverslag.     

Naast de route toont de app ook diverse statistieken zoals de totale afstand en duur van de trip. De reis kan bovendien real-time gedeeld worden met vrienden.  Helaas is het nog niet mogelijk de route te koppelen met die van mede-reizigers-. Ook ontbreekt de optie om fimpjes aan het verslag toe te voegen.

Polarsteps is op dit moment beschikbaar via de iOS-app en via een betaversie van de desktopsite. Aan een Android-versie wordt nog gewerkt.