Nieuws/Tech

Popcorn Time voor iOS en Windows in aantocht

Videodienst Popcorn Time kan binnenkort ook gebruikt worden op iOS-apparaten die niet zijn gejailbreakt. “We hebben onlangs hulp gekregen en die samenwerking werpt zijn vruchten af, voornamelijk appels”, aldus de makers op hun weblog. Ook schrijven ze dat een app voor Windows Phone in aantocht is.

Popcorn Time is een videodienst waarmee het mogelijk is om naar films en series te kijken die via het BitTorrentnetwerk worden aangeboden. Gebruikers hoeven geen aparte torrents te downloaden, maar alleen een film of serie aan te klikken, aan te geven in welke kwaliteit ze de video willen zien en of er ondertiteling bij moet, Popcorn Time doet de rest.

Hoewel Popcorn Time op zichzelf geen illegale dienst is, is het wel strafbaar om via Bittorrent aangeboden films en series te bekijken waarvoor geen auteursrechten zijn afgedragen. Apple houdt controversiële apps, zoals Popcorn Time, buiten de deur. De vorige maand gelanceerde iOS app is daardoor alleen te gebruiken op iOS-apparaten die gejailbreakt zijn. Het is niet bekend op welke wijze de makers de strenge toelatingseisen van Apple denken te kunnen omzeilen. Ze zeggen binnenkort met meer informatie te komen.

Wanneer de app voor Windows Phone verschijnt is ook nog niet bekend. “Houd je apparaten en ogen gereed. Popcorn Time komt snel naar je toe”, laat de dienst weten op het blog waarin verder uitgebreid stil wordt gestaan bij de vernieuwde betaversies van Popcorn Time voor de desktop en voor Android.