913862
Tech

Huawei presenteert nieuwe phablet

Huawei heeft donderdag op elektronicabeurs IFA in Berlijn een nieuwe phablet aangekondigd. De Ascend Mate 7 is een stuk groter dan de phablets van concurrenten.

De nieuwste phablet van Huawei is 7,9 mm dik, weegt 185 gram en heeft een aluminium behuizing. De stevige Ascend Mate 7 is uitgerust met een 6 inch-scherm die met 1080p een stuk scherper beeld heeft dan zijn voorganger. Verder heeft het apparaat een 13 megapixelcamera en aan de voorkant een 5 megapixelcamera.

De opvolger van de Ascend Mate 2 (op de een of andere manier zijn er vier modellen overgeslagen) heeft een vingerafdruksensor op de achterkant. Hiermee kan je het toestel ontgrendelen, zelfs als het in stand-by-modus staat, en beveiligde documenten en apps openen. De sensor reageert zelfs op zweterige vingers, belooft Huawei.

De Ascend Mate 7 zal in het najaar in de winkels verschijnen. De phablet is dan verkrijgbaar in het zwart, zilver en goud. De Ascend Mate 7 met 2GB RAM aan boord en 16GB opslagruimte kost 499 euro en de 3GB RAM en 32GB opslagruimte gaat over de toonbank voor 599 euro.