Nieuws
939925
Nieuws

3D-geprinte hoes ontwerpen voor Fairphone

Bezitters van een Fairphone kunnen sinds deze week een 3D-geprinte hoes bestellen voor de eerlijk geproduceerde smartphone. Mocht het aanbod niet naar de zin zijn, is het alleen deze week mogelijk een eigen ontwerp in te sturen.

Tegelijk met de verkoopstart van de 3D-geprinte hoesjes, is de Nederlandse organisatie achter de FairPhone de ‘Design a Day’ competitie gestart. Deelnemers kunnen vijf dagen achter elkaar een ontwerp voor een 3D-hoes inzenden. Elke morgen worden de inzendingen beoordeeld en kiest ontwerper Joris van Tubergen één of meerdere ontwerpen waarmee hij aan de slag gaat om nog diezelfde dag het resultaat te tonen in de webshop.

Aan het einde van de week zal het aanbod 3D-hoesjes in de webshop bestaan uit tien ontwerpen. De eerste vijf ontwerpen heeft Van Tubergen al gemaakt. Vandaag zal nummer 6 verschijnen. Aan de accessoires hangt een prijskaartje van €18.

Fairphones zijn Android smartphones die bestaan uit onderdelen die geproduceerd en gebruikt worden zonder mens of milieu schade toe te brengen. Het toestel is geheel recyclebaar en wordt gemaakt in een fabriek waar de werknemers goed behandeld en betaald worden.

Fairphone is begonnen als een campagne van Waag Society om het bewustzijn van de consument over conflictmineralen in mobiele telefoons te verhogen. De campagne ging een eigen leven leiden en in 2013 werd Fairphone een onafhankelijke sociale onderneming.

De eerste lichting van 25.000 toestellen was vorig jaar binnen zes maanden uitverkocht. De tweede lading Fairphones wordt binnenkort verwacht.