954948
Tech

Nederlanders hacken Google Glass

Nederlandse computerexperts hebben een truc bedacht om Google Glass te infiltreren en over te nemen. Buitenstaanders kunnen dan zonder veel moeite op afstand meekijken met wat de drager ziet, meldt de Volkskrant.

Met enkele regels ingevoegde software kunnen hackers met de informatiebril van Google foto's en filmpjes maken zonder dat de brildrager het in de gaten heeft. De beelden kunnen vervolgens worden verzonden naar een andere computer.

De hack is een initiatief van het Nijmeegse ICT-bedrijf Masc en accountancykantoor Deloitte. „We vroegen ons af wat het worstcasescenario is met deze bril. Toen kwamen we op het meekijken”, zegt Thomas Bosboom van Deloitte.

Volgens een woordvoerder van Google is de veiligheid een van de aandachtspunten van Glass. In nieuwe versies gaat het scherm op slot, zoals ook bij een smartphone, en is het alleen met een code te openen. "Net als bij iedere mobiele telefoon, tablet of laptop, is het onverstandig om Glass uit te lenen aan iemand die je niet kent zonder toezicht. Meer in algemene zin adviseren we gebruikers om geen Glassware (apps voor Glass) te downloaden die niet afkomstig is van de officiele MyGlass-site, of de beveiliging van hun Glass deels uit te schakelen en deze vervolgens aan iemand anders te geven," aldus de woordvoerder.