95952
Tech

Pizzarobot komt naar Nederland

De tijd komt rapper dichterbij dat niet een opgeschoten jongen op een brommer, maar een robot je pizza komt afleveren. Fastfoodketen Domino’s begint binnen enkele maanden al met een proef met een zelfrijdende bezorgrobot.

Dat heeft het bedrijf laten weten tegenover techsite Tweakers. Volgens een woordvoerder is Domino’s in gesprek met de RDW over een geschikte lokatie voor de test. Vanwege de drukte op straat zullen de eerste proeven in elk geval niet in Amsterdam plaatsvinden. In een promotioneel filmpje is het koddige karretje nog wel in de hoofdstad te zien.

In de eerste instantie zullen de bezorgdrones in een radius van één tot anderhalve kilometer rond een vestiging kunnen bezorgen. Klanten kunnen zelf aangeven of ze willen dat hun pizza met een bezorger van vlees en bloed of met een robot wordt afgeleverd.

Voor het grootste deel rijdt de robot zelf, maar bij het oversteken kijkt een mens vanop afstand mee, zodat hij niet wordt aangereden.

De pizza kan onderweg niet gekaapt worden, want alleen de besteller krijgt een link toegestuurd waarmee het bezorgvak van de robot geopend kan worden.