Nieuws/Tech
977630
Tech

'Google vernieuwt multitasking Android'

Softwaregigant Google is druk bezig met een compleet nieuw systeem voor het gebruiken van verschillende applicaties tegelijkertijd op een Android-toestel. De update heeft als codenaam Hera en stelt gebruikers in staat om makkelijker acties in meerdere apps uit te voeren, zo meldt Android Police.

Het idee achter Hera is dat een Android-gebruiker via het multitasking-menu niet alleen van app naar app kan springen, maar ook acties kan uitvoeren. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het snel typen van een antwoord in berichtenapp Hangouts. Ook kan dit nieuwe appoverzicht gegevens uit webdiensten van Google halen. Zo moet een opgezocht adres in Google Maps ook op de telefoon van dezelfde gebruiker verschijnen, zonder dat hij hier verder iets voor hoeft te doen.

Het geheel heeft dus ook iets weg van Google Now, de digitale assistent van het bedrijf die informatie presenteert voordat de gebruiker er actief om vraagt. Het trekt informatie van de gebruiker uit Google-diensten en presenteert deze in een app als het denkt dat het handig is. Niet alleen de apps van Google kunnen hier gebruik van maken, ook applicaties van onafhankelijke ontwikkelaars kunnen hier straks op inhaken.

Vermoedelijk is Hera onderdeel van de nieuwste versie van Android. Deze wordt naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd tijdens de I/O-ontwikkelaarsconferentie van Google in juni.