Nieuws/Tech
977656
Tech

'Apple test schermen voor iTV'

Het is inmiddels al bijna even mythologisch als Bigfoot en het monster van Loch Ness: de televisie van Apple. Volgens de Korea Herlald is het bedrijf echter nog steeds bezig met de ontwikkeling en test het momenteel oled-schermen hiervoor.

Apple zou hiervoor een niet nader genoemd Koreaans bedrijf ingeschakeld hebben. Het test momenteel een 65 inch groot scherm, al is nog niet zeker dat deze ook gebruikt zullen worden voor de televisie van het bedrijf. Eerder wilde de iPhone-fabrikant LCD-schermen gebruiken, maar is nu overgestapt op oled vanwege de betere contrastwaarde die het biedt.

Volgens de bronnen van de krant staat de lancering van een Apple-tv gepland voor het einde van 2015. Eerder zou het bedrijf op het einde van dit jaar hebben gemikt, maar dat gaat door de langdurige ontwikkeling niet meer lukken.

Vooralsnog lijkt LG de meest voor de hand liggende kandidaat voor het maken van de schermen. Het Koreaanse elektronicabedrijf maakt zelf ook oled-tv's en heeft al een relatie met Apple omdat het schermen voor de iPhone en iPad maakt.

Het lijkt erop dat Apple dit jaar een klein stapje doet. Volgens geruchten komt het bedrijf namelijk met een nieuwe versie van zijn Apple TV-settopbox waarmee ook live tv te kijken is.