Nieuws/Tech

UPC komt met NetFlix concurrent

Kabelaanbieder UPC heeft vandaag een eigen filmdienst gelanceerd. Klanten met een alles-in-1 Power en Extra Power pakket kunnen gratis gebruikmaken van de MyPrime dienst die toegang biedt tot zo’n duizend films en een aantal series.

Het filmaanbod bestaat vooral uit al wat oudere filmtitels zoals Alles is Liefde en de Lord of the Rings trilogy. Voor nieuwere films moet per stuk betaald worden via Video on Demand.

Klanten die sinds september 2013 een Power of extra Power pakket, inclusief Horizon Mediabox, hebben besteld krijgen de komende maand automatisch toegang tot de dienst. UPC-klanten met andere pakketen kunnen zich voor €6,50 per maand op MyPrime abonneren of overstappen op een nieuw Power pakket. Dat laatste kan verstandig zijn voor klanten die voor september een Powerpakket met Horizon Mediabox hebben afgesloten. Zij betalen namelijk vaak nagenoeg hetzelfde bedrag voor mindere dienstverlening, omdat de kabelaar het abonnement van bestaande klanten niet automatisch opschaalt. Overigens benadrukt woordvoerder Ronald Sutmuller dat bestaande klanten er sinds een half jaar wel actief op worden gewezen dat ze 1 op 1 over kunnen stappen op een nieuw pakket. 

Gelijktijdig met de introductie van de MyPrime dienst gaat de prijs van de alles-in-pakketten omhoog. De prijs van Alles-in-1-Basis stijgt van €42,50 naar €44 , het Power-abonnement stijgt van €50 euro naar €55 en Extra Power van €65 naar €70. Voor klanten met een Power en Extra Power abonnement, inclusief Horizon box, bedroeg de prijs sinds september overigens al respectievelijk €55 en €70.