Nieuws/Tech
985440
Tech

iPhone 5C lijkt wereldwijd flop te zijn

Hoewel Apple zelf geen cijfers vrijgeeft over de verkoopaantallen van de iPhone 5C worden de signalen dat het plastic model een flop is, steeds sterker. Een nieuwe grafiek van het Chinese onderzoeksbureau Umeng laat zien dat het ‘budget’ model ook Chinese smartphonegebruikers weinig kan bekoren.

Umeng verzamelt gegevens over het gebruik van het mobiele verkeer in China. De grafiek laat het dataverkeer zien van de iPhone 5, 5S en 5C in de eerste zes maanden na hun lancering. De iPhone 5S is vier maanden na zijn lancering in 2012 goed voor een percentage van bijna 7 procent van het dataverkeer. In datzelfde tijdsframe neemt de iPhone 5S 12 procent van het dataverkeer voor zijn rekening. De iPhone 5C blijft steken op een schamele 2 procent.

Apple zou volgens geruchten de productie van de iPhone 5C bijna direct na de lancering naar beneden toe hebben bijgesteld. Ook is de verwachting dat Apple niet met een opvolger komt, maar naast de iPhone 6 een phablet introduceert.

Hoewel de iPhone 5C geen slecht toestel is, is het minder krachtig dan de iPhone 5S. Ook heeft het minder features aan boord. Desondanks ligt het prijskaartje slechts een fractie lager dan het vlaggenschiptoestel. Niet vreemd dus dat gebruikers massaal kiezen voor de 5S.