Nieuws/Tech
995705
Tech

'IPad-versie Office voor juli uit'

De iPad-versie van Microsofts productiviteitssuite Office zal nog voor juli te downloaden zijn. Dat meldt Microsoft-kenner Mary Jo Foley van ZDNet.

Geruchten over iPad-varianten van apps als Word, Excel en PowerPoint doen al jaren de ronde. In juni 2013 lanceerde het bedrijf iPhone-versies van deze apps, maar omtrent de iPad bleef het angstvallig stil. De ontwikkeling bleek nogal wat tijd in beslag genomen te hebben, want het zal tot een jaar na de lancering van de iPhone-variant duren voor de programma's op de tablet van Apple uit zijn.

Saillant detail is dat volgens ZDNet de iPad-versie nog eerder zal uitkomen dan een versie voor Windows 8 met ondersteuning voor aanraakschermen. Het was al opvallend dat ten tijde van de lancering van Windows 8, dat juist speciaal gemaakt is voor gebruik op tablets en hybride laptops, er geen speciale versie van de populaire suite was die geschikt gemaakt was voor touch screens.

Het feit dat er eerder een versie voor de tablet van grote concurrent Apple verschijnt, lijkt te onderstrepen dat het Office-team van Microsoft niet heel enthousiast is over het nieuwste besturingssysteem van Microsoft.