Nieuws/Vrouw
1042461862
Vrouw

Kookvideo week 1: Ratatouille van groenten

In deze eerste kookvideo laat Mathijs Vrieze zien hoe gemakkelijk en lekker het is om een ratatouille van groenten te maken. "Telkens wanneer ik deze ratatouille van groenten maak, denk ik aan de gelijknamige animatiefilm van Disney. Bovendien is het een ware smaakexplosie en een feest om op tafel te zetten. En nog gezond ook!'

Recept

1 groene courgette 1 gele courgette 1 aubergine 3 tomaten 150 ml tomatensaus 1 tl sambal Verse kruiden (basilicum en peterselie) 2 à 3 teentjes knoflook 2 el olie 1 el kappertjes Geraspte Parmezaanse kaas

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Neem een ovenschaal en verdeel de tomatensaus en sambal over de bodem.

2. Snijd de gele courgette, groene courgette, aubergine en tomaten in plakjes. Je gebruikt voor twee personen ongeveer de helft van de groenten. Je kunt eventueel ook variëren met uien of zoete aardappelen. Zorg dat de plakjes gelijkmatig gesneden zijn, zodat ze allemaal de juiste gaarheid krijgen. De aubergine is een stuk groter, die kun je dan met een steker of glas in de juiste schijfjes bijwerken.

3.De stukjes van de aubergine en de kapjes van de tomaten snijd je fijn en verdeel je over de bodem. Maak gelijke stapeltjes met de kleuren om en om. Verdeel de verschillende groenten dakpansgewijs over de ovenschaal.

4.Maak een kruidenolie van knoflook, basilicum, peterselie, zout, peper en olijfolie. Pers de knoflook fijn en hak de kruiden. Verdeel deze kruidige olie over de groenten.

5. Dek de ratatouille goed af met een stuk aluminiumfolie en gaar dit ca. 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder de folie. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en kappertjes en zet dit weer ongeveer 15 à 20 minuten terug in de oven.

(Bijgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 10 minuten + 35 minuten oventijd)