Nieuws/Vrouw
577147046
Vrouw

Kookvideo week 2: Laat je caesarsalade eens in de soep lopen

De caesarsalade is een frisse knapperige salade... en daarvan ga ik een soep maken. Een soep van kropsla met de ingrediënten en smaken van deze wereldberoemde salade.

Recept

1 kropsla

2 tabletten biologische groentebouillon

1 liter water

2 teentjes knoflook

ca. 10 takjes verse peterselie

150 gram gerookte kip

beetje Parmezaanse kaas

2 gekookte eieren

2 el crème fraîche

sneetje volkoren brood

1. Verhit de bouillon tot net onder het kookpunt. Pluk de kropsla, was in ruim water en doe de bladeren in de blender. Schenk de helft in de bouillon in de blender erbij en maal de slasoep fijn. Voeg de knoflookteentjes en peterselie toe met zout en peper en maal verder fijn. Proef de soep en breng eventueel hoger op smaak. Bij gebrek aan een blender: gebruik een staafmixer in de kookpan. Schenk de soep terug in de pan en zet het vuur laag.

2. Zo maak je croutons: zet een koekenpan op het vuur. Snijd een (oude) volkorenboterham in kleine blokjes. Bak die in de hete koekenpan met een beetje olijfolie goudbruin krokant.

3. Pluk en trek de gerookte kip in draden. Koop bij voorkeur een hele gerookte kipfilet, want die is minder droog dan de in plakjes gesneden variant. Hak nog wat peterselie fijn. Schaaf wat Parmezaanse kaas. Halveer een gekookt ei, of hak het ei fijn.

4. Roer tot slot de crème fraîche door de soep en schenk over de kommen. Ik heb voor het mooie effect wat bladsla apart gehouden zodat de garnering beter zichtbaar is. Verdeel het garnituur over de soepen en serveer de croutons er los bij zodat ze lekker krokant blijven.

Tip: Neem je de soep mee, dan kun je het beste alle ingrediënten (op de croutons na) fijnhakken en door de soep doen. In een magnetron heb je vervolgens de soep zo opgewarmd. Je kunt deze soep zonder crème fraîche prima invriezen.

Deze groentesoep eet je als extra groenten bij de lunch. Hij is erg licht verteerbaar. Maar alleen op een soepje ga je het waarschijnlijk niet redden tot aan het avondeten. Maak er dus zelf een kleine sandwich, salade of wrap bij.

Aantal personen: 4 porties

Bereidingstijd: ca. 10 minuten