Nieuws/Vrij
1013279
Vrij

Infiniti-topman ziet potentieel in model onder Q30

Als de Q30 in 2015 op de markt komt, is dat voor Infiniti het kleinste model. Infiniti-topman Johan de Nysschen ziet echter ook potentieel in een model onder de Q30 à la de Audi A1, zo heeft hij gezegd tegen Amerikaanse media op de autoshow van Detroit.

High-end merk

“Allereerst willen we Infiniti positioneren als een high-end merk voordat we in lagere segmenten gaan zitten. Het zal daarom zeker tot 2020 duren voordat we iets met een kleinere auto gaan doen.” Infiniti heeft de komende tijd overigens genoeg nieuwe modellen ingepland, want het merk wil in de periode van 2015 tot 2019 elk jaar twee ‘belangrijke onthullingen’ doen. “We moeten de lanceringen een beetje uitstellen om zo onze engineers wat ontwikkelingsruimte te geven”, aldus De Nysschen.

Compacte SUV

Op basis van de Q30 werkt Infiniti overigens ook aan een compacte SUV die vermoedelijk de naam QX30 zal dragen. Die zal net als de Q30 het platform van de Mercedes-Benz A-Klasse als basis krijgen. Met de compacte crossover kan Infiniti concurreren met auto’s als de Mercedes GLA, BMW X1 en Audi Q3. Verder staat de komst van een nieuwe Q60 Coupé en Convertible op het programma.

Twee sportievelingen

Voor de liefhebber werkt Infiniti volgens De Nysschen ook nog aan twee high-performance modellen met meer dan 600 pk onder de kap. Eén van de twee auto’s wordt volgens de topman boven de Q70 (voorheen ‘M’ genoemd) gepositioneerd, terwijl de andere ‘een meer sportief georiënteerde’ auto wordt op basis van de Q50. Een interpretatie daarvan staat momenteel op de autoshow van Detroit in de vorm van de Q50 Eau Rouge. De Nissan-dochter gaf al eerder enkele voorproefjes van sportieve modellen met concepts als de Essence en Emerg-e. “De beide high-performance modellen krijgen geen middenmotor als de Emerg-E Concept. Ook een hybride aandrijflijn is uitgesloten”, zegt de topman.